Helstedgaard

Helstedgaard
Forfatter: Jens Bach Andersen
Varenummer: 978-87-91699-54-2
Point: 0
Lagerstatus: 59
Pris: Kr.280,-
Ex. moms: Kr.224,-

Helstedgaard

Forfatteren understreger selv, at “Helstedgaard” er fiktion. Men i denne bog fører Jens Bach Andersen sine læsere til en række andre kendte lokaliteter på Randers-egnen – Fiskergaarden, Kærsminde, Gjessinggaard, Valdal, Svallinggaard, Fussingø og Overgaard er blot nogle af dem. Og man får så levende personskildringer, at man næsten synes at kende de mennesker, der boede på disse store gårde.
Hertil spring til selve Randers – sågar med “referater” af møder i den velkendte propagandakomité! Man kan også følge den skæbne, Danmarks sidst anlagte privatbane mellem Viborg over Faarup til Mariager fik.

Handlingen i ”Helstedgaard” begynder i 1915 og strækker sig i kronologisk orden frem til 1945, suppleret med skildringer fra 2017 og 2018. Bogen krydres med enkelte faktuelle billeder fra tiden i 1930´erne.

Forfatteren har på fantastisk vis, skrevet lokalhistorie, danmarkshistorie samt udviklingen i Tyskland og Europa i årene frem til 1945, ind i en forrygende fiktiv fortælling med udgangspunkt i, den engang så storslåede ejendom, Helstedgaard.

- Knud Mogensen, Randers amtsavis

 

Vi følger udviklingen i Tyskland, set gennem Peter Kämpers øjne. De gode landbrugstider, de hårde krigsår, og hvordan menneskelige holdninger og status ændres markant gennem krigens tid, ikke kun i tyskland men bestemt også i Danmark. Vi følger to tysk/danskere, og oplever deres vidt forskellige opfattelser af Tyskland, den ene er for og den anden imod udviklingen gennem 30´erne og 40´ernes Tyskland

Udkommer august 2018
 

Skriv en anmeldelse

Dit navn:


Din anmeldelse: Bemærk: HTML oversættes ikke!

Bedømmelse: Dårlig            God

Skriv koden fra billedet herunder: