25 år efter

25 år efter
Forfatter: Rakel Ottesen m.fl. og Underværket i Randers
Varenummer: 978-87-91699-50-4
Point: 0
Lagerstatus: 21
Pris: Kr.180,-
Ex. moms: Kr.144,-

25 år efter

Bogen "25 år efter" er fortællingen om, da Randers modtog 7-800 eksjugoslavere fra 1993 og cirka fem år frem (i alt cirka 20.000 flygtninge kom til Danmark i disse år). Det er en beretning om at være på flugt fra sit hjemland, om at begive sig ud på en ukendt rejse og blive modtaget i Danmark - og det er en beretning om den store beslutning; ikke at vende tilbage.
Ni omfattende personinterviews giver et fint og nuanceret indblik i dem, som faldt til og blev i byen. Vi hører om datidens magthavere og kommunens dygtige medarbejdere - om politikernes og forvaltningens overvejelser, beslutninger og ageren overfor den store integrationsudfordring, de tog dybt alvorligt.
Bogen er et vidnesbyrd om en bys rummelighed og velvilje, fra samfundets bund til top, overfor fremmede. De 800 eksjugoslavere er 25 år efter blevet mange flere, og ikke mindst, blevet randrusianere.
Udover at være et historisk dokument kan bogen være en inspiration og en nyttig kilde til viden for alle, der interesserer sig for integration af fremmede i det danske samfund.

Skriv en anmeldelse

Dit navn:


Din anmeldelse: Bemærk: HTML oversættes ikke!

Bedømmelse: Dårlig            God

Skriv koden fra billedet herunder: