Bogpakke - Gerda Hauge Nielsen

449,95 kr.
359,95 kr.

Forfatter: Gerda Hauge Nielsen
Varenummer: 978-87-91699-23-8

Få varen pakket ind
Antal
1
Tilføj til kurv

En samlet pakke af de populære bøger, til en attraktiv pris.

Fata Morgana

"Fata Morgana" er den første bog om kartoffeltyskerfamilien Elisabeth og Leonhard Cramer, den anden bog er "Seje slægter" - begge bøger udkommet hos Bogform.

"... En konge, Kongen af Danmark, vil give os jord, bygge gård til os med besætning, og vi skal være fri for at betale skat." Elisabeth kan huske, at Leonhard grinede og sagde: "Det stoler I da ikke på, det er der da ingen der vil tilbyde. I bliver holdt for nar. Hvad forlanger den konge så af os til gengæld?"

Leonhard og Elisabeth beslutter sig dog til sammen med mange andre at udvandre til Danmark for at skabe sig en bedre fremtid i tillid til den danske konges løfter.

I den historiske roman "FATA MORGANA" følger vi disse "kartoffeltyskeres" barske tilværelse på vej til Danmark, i ventetiden i Fredericia og i deres første år på Heden.

Seje slægter

Gerda Hauge Nielsens bog, "Seje slægter", om de tyske kolonister, som bosatte sig på Alheden omkring år 1760, er en fortsættelse af bogen "Fata Morgana". Man følger i denne bog kolonisternes liv på den danske hede efter de første år - og særligt det unge tyske ægtepar Elisabeth og Leonhard Cramer, der også var hovedpersonerne i den første bog.

Det år, hvor kolonisterne bliver kartoffeltyskere, fordi de har held af at dyrke kartofler på heden, der er år, hvor de bygger deres kirke i Frederiks - og år, hvor langt om længe bliver indsluset i det danske samfund.

Bogen er en fiktiv fortælling, bygget på kartoffeltyskernes historie - men da den er letlæselig, vil den uden tvivl vække interesse, også i andre kredse end hos efterkommere af kartoffeltyskerene.

Elsa Steen Ølgaard, fhv. formand for Kartoffeltyskerne på Alheden.