Dionisterne

249,95 kr.
Varenummer: 978-87-94174-03-9

Forfatter: Jannich Stæhr
Varenummer: 978-87-94174-03-9

Få varen pakket ind
Indpakning
+15,00 kr.
Antal
1
Tilføj til kurv

Jannich Stæhr’s roman er klart i familie med George Orwells roman ”1984”. Der er mange ligheder, men også forskelle.”1984” taler om tankepoliti og tankekontrol. Og samfundet var bygget op om en teknologisk udvikling, som nogle nok stadig tvivlede på ville komme. ”Big Brother” og det teknologiske overvågningssystem var ikke udviklet så meget i datidens samfund. Derfor kunne man læse Orwells roman og være grebet af den – men så tænke: ”Så galt går det nok ikke!”

 Fremtidssamfundet i ”Dionisterne” bygger ikke på ny fremtidsteknologi. Det er nærmere en fremskrivning af tendenser, vi ser i vort nuværende samfund. Det er derfor romanen virker så vedkommende og stærk.

 Fælles for Orwell og Stæhr er konstateringen af, at ”ord er farlige” og ord kan føre til handling. Et af de mantraer, vi møder i ”Dionisterne” er sætningen: ”Det koster bønder at spille skak!”. Sætningen er måske uskadelig sagt i spøg og i uforpligtende sammenhæng. Men hvis den bliver grundlag for et menneskeligt liv, er det straks en anden sag.

 Jannich Stæhrs fremtidssamfund bygger på en nation, der stemte stærke mænd igennem af frygt. I en forvirrende, usikker og omskiftelig tid må man kunne navigere, og have sine værdier og grundholdninger på plads. Hvis man ikke kan det, følger man blot viljeløst med strømmen.