Kristines verden

329,95 kr.
Varenummer: 978-87-94174-21-3
Mængderabat
Ved køb af 10: 299,00 kr.

Forfatter: Annette Spanggaard 

Varenummer: 978-87-94174-21-3

I et sanseligt stykke Danmarks- og verdenshistorie, fortælles historien om otte danske generationer fra 1800-tallet og frem til i dag. Generationer der stod fadder til det danske samfund præget af verdens første skolelov, et demokrati i udvikling, religionsfrihed, velfærd og hygge.

Antal
1
Tilføj til kurv

Debutforfatteren Annette Spanggaard afdækker i romanen ”Kristines Verden” hemmeligheden bag familien Danmark.
Fortællingen er sin første af slagsen herhjemme og er baseret på unik slægtsforskning.

Bogen forsøger at give en løsning på, hvordan man kan lukke kløften mellem det danske samfund og de lande, hvor manglende tilgang til uddannelse, demokratiske rettigheder og ligestilling har trange kår.

”Jeg har været meget optaget af, at der skal være plads til alle, siden jeg som toårig blev storesøster til en bror med Downs syndrom,” fortæller Annette Spanggaard. I bogen mødes for- og nutid i en smuk forening og blotlægger kontrasterne af en verden, hvor kløfterne bliver større  g større.

I ”Kristines Verden” er der maleriske beskrivelser af landskaber, når fortælleren rejser som nødhjælpsarbejder i lande, hvor man stadig lever som fortællerens tip-tip-tip-oldeforældre. Det minder Kristine om hendes egne skæbnesvangre oplevelser. Da Covid-19-pandemien sætter verden i stå, rejser hun tilbage i sin egen slægt for at finde formlen bag den unikke danske familie model, der hjalp hende igennem en større livsomvæltning. En familie model der manglede i de
flygtningelejre og andre udsatte samfund, hun har besøgt.
 


”Kristines Verden” skildrer også udfordringer i vores moderne samfund. Skilsmisser, børn der kommer for tidligt i institution, mænd der sakker bagud og stereotyper, der er gået i baglås. Det danske samfunds udvikling på ligestillingsområdet er for første gang gået i stå eller endda tilbage, mener forfatteren, der også kommer med løsninger.


Bogen har et farverigt persongalleri. Blandt andet lærere Sørensen, én af Danmarks første seminarieuddannede skole lærere, Bothilde, der trodser alle normer, Kirsten og kvindeoprøret og endelig, den driftige købmand Hother Madsen fra Randers. Samtidig holder Kristines egen kærlighedshistorie læseren fanget gennem hele bogen.