Pilgrimsvejene til Santiago de Compostela

199,95 kr.
Varenummer: 9788798922025

Forfatter: Flemming Holm Larsen
Varenummer: 9788798922025

Få varen pakket ind
Indpakning
+15,00 kr.
Antal
1
Tilføj til kurv

Denne bog følger middelalderpilgrimmenes fodspor gennem Frankrig og Spanien til Santiago de Compostela. Man kan på de fleste strækninger stadig følge den gamle vej og endog nogle steder se dens brolægning fra romertiden

Pilgrimsvejene til Santiago de Compostela
- Rejse i Frankrig og Spanien

Denne bog følger middelalderpilgrimmenes fodspor gennem Frankrig og Spanien til Santiago de Compostela. Man kan på de fleste strækninger stadig følge den gamle vej og endog nogle steder se dens brolægning fra romertiden. Det er ruter, der benyttes af mange den dag i dag, og som der er stigende interesse om.
I 900 - 1300-tallet vandrede talrige pilgrimme fra mange steder i Europa mod ”Det Yderste” i det nordvestlige hjørne af Spanien. De gik til Sankt Jakob, som byen hed dengang. Der er dokumentation for, at også danskere vandrede på ruterne. 
I bogen finder man historien bag vandringerne, og det er spændende læsning. Læs fx legenden, der fortæller om apostlen Jakob, som blev henrettet i Jerusalem i år 44 og på sælsom vis sejlede gennem Middelhavet i et skib uden besætning, sejl eller ror for på underfundig vis at lande i Iria Flavia i det nordvestlige Spanien, hvor han blev begravet. Læs endvidere om, hvordan han i år 813 igen manifesterede sig og blandede sig i kampen mellem de afrikanske maurere og det kristne Europa.
Bogen giver også et godt billede af, hvordan der i dag ser ud langs ruterne. Kapitel 2 – 6 indeholder baggrunden for de middelalderlige vandringerne til Sankt Jakob, og kapitel 7-9 giver en nutidig beskrivelse af vejene i henholdsvis Frankrig og Spanien og af byen Santiago de Compostela. 
Bogen kan læses med udbytte, uanset om man vil vandre turen eller ej.