Sagaen om Vinland

279,95 kr.
Varenummer: 978-87-91699-61-0

Forfatter: Hans-Henrik Sørensen

Varenummer: 978-87-91699-61-0
Få varen pakket ind
Indpakning
+15,00 kr.
Antal
1
Tilføj til kurv

I 1936 udkom romanen ”Jeg ser et stort skønt land” skrevet på dansk af islændingen Guðmundur Kamban. Kamban døde under tragiske omstændigheder den 5. maj 1945. Hans roman gik i glemmebogen – hvilket er en skam, da den stadig er værd at læse.

”Sagaen om Vinland” er en gendigtning af ”Jeg ser et stort skønt land” . Læseren tages med på en rejse til vikingernes Island – senere også til Grønland og Vinland (formentlig i nutidens New Foundland, Nord-amerika). Vikingerne besøgte Vinland flere gange og forsøgte på et tidspunkt også at bosætte sig i landet, der havde så meget at byde på. De gamle nordboere levede et barskt liv fyldt med farer – men mange af dem besad en eventyrlyst og nysgerrighed, der drev dem vidt omkring. I Sagaen om Vinland inviteres læseren med på besøg hos disse frygtløse mennesker højt mod nord og bliver vidne til kærlighed, had og venskab og voldsomme hændelser.

Romanen kommer vidt omkring: Island, Grønland, Vinland, Irland, Hebriderne, Norge og til vikingernes Novgorod, Holmgard.