Saligia

259,95 kr.
Varenummer: 978-87-91699-47-4

Forfatter: Hans-Henrik Sørensen
Varenummer: 978-87-91699-47-4

Få varen pakket ind
Indpakning
+15,00 kr.
Antal
1
Tilføj til kurv

Saligia - Mit Vestindiske liv, er en roman om dengang Danmark var en kolonimagt og omhandler bl.a. slaveriet på de dansk vestindiske øer.

Gennem dagbogsagtige optegnelser følger vi hovedpersonen Kresten fra tiden i Danmark og til hans tid i Dansk Vestindien.

”Ventede galgen mig? Eller ville jeg lide døden på skafottet – halshugget af den grumme bøddel? Straffen for at slå ihjel var døden - det vidste jeg helt bestemt. Jeg følte, mit hoved var ved at revne ved tanken. Hvad kunne en dreng på 14 år gøre? ”

Kresten Balder, søn af præsten i Borum ved Aarhus, må i 1724 flygte over hals og hoved fra Latinskolen i Aarhus. Han søger tilflugt på et skib og ender efter en farefuld færd, på de Dansk Vestindiske øer, hvor han blandt andet bliver øjenvidne til slaveoprøret på Sankt Jan. Han kommer på sporet af en skat, den berygtede pirat, Blackbeard, har skjult et sted i Vestindien, og oplever både sorger og glæder, under sit lange ophold på De vestindiske Øer.

”Knap havde hun forladt os, før den store dør til stuen, hvor vi sad blev, næsten slynget op, og en svart med rædslen tegnet i hele hovedet brasede ind: ”Massa, massa Mr. Leo dead!! Massa, massa blood all over!!”

Bogen giver et tidsbillede af det barske liv, som det blev levet i 1700 tallet i vor gamle tropekoloni, og berører også de moralske og etiske dilemmaer, der opstod mellem de "blanke" og de "svarte", på øerne. Danmark solgte De vestindiske Øer til USA, og overdragelsen fandt sted 31. marts 1917.