UA-141804900-1
  • Med sand under fødderne

I en hyggelig lille lejlighed på Sankt Lucas Stiftelsen lever minderne om den tid i både Libanon, hvor hun var med til at operere under de mest usandsynlige forhold i både garager og kældre, hvor bomber og skyderier var en del af dagens ”normalitet”. Nogen gange var der ikke elektricitet, så operationer af sårede måtte foregå i skæret af petroleumslamper.  I Pakistan, hvor søster Elsi Steffen vovede livet for andre ved sit konstante hjælpearbejde blandt flygtninge, arbejdede hun gennem 10 år under trange kår, men det tog ikke modet fra hende. Her arbejdede hun som både sygeplejerske og deltog i operationer under svære forhold i primitive omgivelser blandt de mange pakistanske flygtninge. Her måtte man dagligt slås mod vejr og vind og en natur med overvældende kræfter, som gjorde arbejdet endnu sværere.

På en af væggene i søster Elsi’s stue hænger et billede, malet af en afgansk flygtning, af en lille afghansk dreng med et lys i sin hånd. Dette billede har stor betydning, hvor lyset bliver båret frem, som symbol på en bedre fremtid, men det minder også søster Elsi om mottoet på Christian Hospital i Quatta: "In thy light shall we See Light". Dette motto blev hængt op på et stort banner, hvorunder lokalt sygeplejepersonale blev fotograferet, når de havde overstået deres uddannelse, så det var foruden hjælpearbejde også uddannelse af lokale, som søster Elsi tog sig af. Hun siger selv, at man skulle være lidt af en tusindkunstner, for der var også administrationsarbejde, byggearbejde, opstilling af lejre og udbygning af behandlingssteder, nogen gange ufremkommelige steder i et bjergrigt område. 

Elsi Steffen ser tilbage på sit virke for organisationen Sankt Lucas Stiftelsen, her var hun elev i 1950 og fik sin uddannelse som diakonisse og som sygeplejerske. I dag efter mere end 60 års virke ude og hjemme, er søster Elsi stadig aktiv.


Skriv en anmeldelse

Note: HTML er ikke oversat!
    Dårlig           God
Captcha

Med sand under fødderne

  • Forfatter: Elsi Steffen
  • Varenummer: 978-87-91699-37-5
  • Lagerstatus: På Lager
  • Kr. 260,-

  • Eks. moms: Kr. 208,-