Troen brydes

364,95 kr.
299,95 kr.
Varenummer: 978-87-91699-17-7

Forfatter: Hartvig Victor-Larsen
Varenummer: 978-87-91699-17-7

Få varen pakket ind
Antal
1
Tilføj til kurv

Forfatteren Hartvig Victor-Larsen har lavet en gennemgribende research inden han skrev denne fiktive roman om missionæren Ansgar og hans genvordige rejse fra Frankrig til Danmark for at kristne danerne.

Rejsen krydres af de gamle nordiske guder - Odin, Thor og Loke som er en del af fortællingen.

Troen brydes - Dette er fortællingen om den 26-årige abbed, Fader Ansgar d' Amiens og hans myndling Benedict deCorbiés genvordige rejse mod Danmark. Netop på den tid har kong Harald (Klak) af Danmark som landsforvist søgt hjælp hos den frankiske kejser Ludwig (den fromme). Denne hjælp har han opnået mod til gengæld at lade sig døbe sammen med hele sit følge.

Som sikkerhed for at kongen forbliver i den kristne tro vælger kejseren derfor abbed Ansgar som kongens personlige huspræst og forlanger, at han følger med til Hedeby. Han udnævnes til kejserens delegat i Danmark, mens pave Leo i Rom udpeger ham som kristen missionær.

Ved skæbnens ugunst er gudsønnen Benedict og to af hans venner på en falsk anklage erklæret fredløse, hvorfor abbed Ansgar antager dem alle tre som sine personlige livvagter.

Drengene, der nu er unge mænd, hvirvles i det følgende ind i et hæsblæsende liv med de nordiske vikinger. Dels på sejlturen med 23 langbånde og handelssnekker ned ad Rhinen til Dorstadt, dels til hest gennem Frisland og Sønderjylland til Dannevirke og Hedeby, der år 826 er Danmarks hovedstad.