Gandi

279,95 kr.
1 anmeldelse
Varenummer: 978-87-91699-68-9
  • Forfatter: Jens Bach Andersen
  • Varenummer: 978-87-91699-68-9
Få varen pakket ind
Antal
1
Tilføj til kurv

I bogen "Helstedgaard" følger vi Peter Kämper fra Holsten, hvis mor er dansk og kommer fra Randers. I 1915 rejser Peter til Randers for at besøge sin fætter og aflevere nogle af sin afdøde mors ejendele til familien i Randers. Han har netop mistet sine to sønner ved fronten og ender med at blive boende i Randes og bygge en ny tilværelse op her. Gennem hele bogen er der tråde tilbage til Tyskland, og en stor del af bogens tema er forvandlingen af Peters stolte, tyske sind til pragmatisk dansker - og ikke mindst hvordan han vakler i forhold til nazismen, før han endelig vælger side. Desuden er der flettet en stor mængde autentisk lokal-, danmarks- og europahistorie ind. Rammen om Peters danske tilværelse er Helstedgaard, som er en helt autentisk ejendom - blot men en anden historie. Den står i dag som ruin.


Anmelderne skriver:

"Forfatteren har på fantastisk vis, skrevet lokalhistorie, danmarkshistorie samt udviklingen i Tyskland og Europa i årene frem til 1945, ind i en forrygende fiktiv fortælling med udgangspunkt i, den engang så storslåede ejendom, Helstedgaard."

Knud Mogensen, Randers Amtsavis"Et ualmindeligt godt værk, en imponerende debut, der ikke er til at slippe. . Umiddelbart kan jeg kun komme i tanke om Knud Romer og Ane Riel, som i nyere tid er debuteret så overbevisende som romanforfattere.

Så venter “den svære toer” efter denne bog, som næppe kan overgås, men man må håbe, at forfatteren ikke har brugt for meget af “hovedstolen”(som Per Højholt kaldes den personlige historie), men at man må høre mere fra denne eminente fortæller.

Bogen anbefales naturligvis på det varmeste."

Aksel Madum, boganmelder"En velskrevet og fængslende beretning om en slægt skrevet sammen med lokalhistorie samt danmarks- og europahistorie...Bach Andersen evner at skabe personer, der lever i en grad, så man næsten ser dem for sig og rives med af det, der berettes om dem. "Helstedgaard er en kvalificeret fortællers værk, underholdende - og mere end det."

Claus Grymer, Kristelig Dagblad"Jens Bach Andersen har med Helstedgaard skrevet en meget modig bog, hvor han hele tiden indfanger læseren...Jens Bach Andersen udgør med sin bog den sjældne støbning af folk, der ærligt og redeligt vil fortælle om den faktiske situation i mellemkrigsårene, herunder især landbrugets situation. Helstedgaard-krøniken fremstår ærlig om danskernes syn på verdenshistorien og ikke mindst deres liv i tiderne mellem krigene.... Nem at læse, skrevet lige ud ad landevejen."

Bøje Østerlund, Effektivt Landbrug"En ganske medrivende og facinerende familiehistorie og tidsbillede, med udgangspunkt i Randers. Den vil glæde alle, der læser slægtshistorie. Alt i alt fungerer romanen, og det er ikke nemt at lægge bogen fra sig, når først man er kommet igang. Bogen kan anbefales bredt, og vil helt sikkert blive meget efterspurgt i det kronjyske."

Poul Flou Pedersen, DBC"Jens Bach Andersen har skrevet en utrolig spændende roman, som jeg som læser virkelig lod mig rive med i. Det, som jeg er mest begejstret for ved bogen, er personskildringerne. De er så beskrivende og så levende, at jeg kunne se personerne for mig.....Hermed giver jeg "Helstedgaard" mine bedste anbefalinger."

Christian Wase Petersen, tidl.bogekspedient.Kundeanmeldelser

Baseret på 1 anmeldelse
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
25. jan. 2022

Marisa Søby
Dette er virkelig en af de mest velskrevet bøger jeg længe har oplevede. Den er humoristisk og sjov på en helt ny måde. Hos den ældre generation vil fortællingen gå rent ind og man vil helt sikkert kunne nikke genkendende til rigtig mange af de ting bogen beskæftiger sig med.
For den lidt yngre generation, som jeg, er denne bog også interessant, da man dykker ned i en spændende tidslomme. Det hele er virkelig velgennemført. Udover at den er så gennemarbejdet i det historiske perspektiv, så får bogen mig også til at tænke. Den skilter livet på en lidt anden måde end jeg er van til som læsere og det får en til at tænke over mange ting – hvilket jo bestemt er et plus!

Bortset fra det så elsker jeg virkelig forsiden – den er anderledes og interessant!

Af bogens bagside læses;
Gandi er beriget med en mor, der i vore dage ville blive betegnet som mønsterbryder. En mor, der ikke stiller spørgsmålstegn ved Gandi ́s evner, en mor der udnytter det selvtilstrækkelige bedsteborger miljø, en mor der ikke lader sig nøje. Gandi bliver hovedpersonen i eget liv - og en vigtig brik i andres - og da ingen diagnose, bedrevidende fagpersoner eller fordømmende medborgere blander sig, bliver det et liv rigt på oplevelser, kærlighed og fri udfoldelse.
Vi bliver via Gandis fødsel, opvækst og voksenliv taget ved hånden igennem vores allesammens samfund fra tiden efter 2. verdenskrig til i dag. På humoristisk vis afsløres alle svagheder ved såvel menneskeligheden som den tids, hvori vores velfærdssamfund skabes.