For 50 år siden åbnede Ruth Andersen og hendes mand pastor Herluf Andersen Danmarks og Folkekirkens Nødhjælps første genbrugsbutik i Danmark.

Det bliver i dag fejret med en reception i Aarhus for Ruth Andersen, der har skrevet en ny  bog om genbrugseventyret - ”ET LIV MED GENBRUG – og kantareller.

Den næsten 90-årige forfatter, Ruth Andersen siger:

”Jeg er meget glad for at have været med til at starte en bølge af genbrug, som i år kan fejre 50-års jubilæum. Genbrug er både en oplagt måde at skaffe penge til at hjælpe verdens fattigste på via vores overskud - og det eneste fornuftige for miljøet. Og så er det samtidig en virkelig hyggelig opgave for os frivillige at forvandle brugt tøj til 40 millioner om året, alene i Folkekirkens Nødhjælps butikker,” siger Ruth Andersen, der oprindeligt er uddannet sygeplejerske.

Trods tæt på de 90 år er hun stadig aktiv ”genbrugsdame” og står for Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hasle tæt ved sit hjem. De oprindelige grundværdier præger stadig driften af landets butikker, der i dag har omkring 3500 frivillige.

LÆS HELE ARTIKLEN HER